Alegria, que és Festa Major!

 

A les acaballes de l’estiu i després d’una època de vacances i de descans arriba, com cada any, un mes de setembre ben atapeït d’activitats. Amb l’arribada del dia 1 de setembre, una gran majoria s’incorporen de nou al món laboral, alguns alumnes fan el darrer esprint per acabar de preparar els exàmens d’assignatures pendents i altres esperen, amb més o menys ganes, l’inici d’un nou curs. Els pares i mares – i especialment els padrins – començaran les seves “vacances” amb l’inici de l’escola i de l’institut... Però a més de tots aquests aspectes a Ponts el setembre es viu de manera diferent. Es viu de manera festiva!

Iniciem els actes festius amb la Diada Nacional de Catalunya. Aquest any celebrarem l’acte institucional el dilluns 10, a la nit, amb la lectura del BAN, acte acompanyat per la Coral Pontsicana, i com a novetat podrem gaudir d’una cantada d’havaneres amb el grup local “AIRES DEL SEGRE”. I l’endemà, a gaudir de la Trobada de Puntaires que organitza com cada any DOMISE, sense oblidar que tindrem també una bona representació de pontsicanes i pontsicans a la manifestació que aquest any tindrà lloc a l’avinguda Diagonal de Barcelona.

I encara sense poder descansar d’aquesta intensa jornada ens veurem abocats de ple a la nostra Festa Major. Una festa que els pontsicans ens sentim molt nostra, ja que segurament és la festa que vivim més a nivell familiar. El Ranxo és la nostra gran festa i la que acull un gran nombre de visitants d’arreu i per aquest motiu la Festa Major la vivim més els de casa i amb els de casa.

En aquests temps que corren reapareixen grans temes del moviment de la Nova Cançó i de la cançó protesta. Com heu vist he enumerat els diferents actes de la Diada Nacional i que representen també l’obertura de la nostra Festa Major. Tal i com us deia, escoltant el gran tema de la Trinca Festa Major hi ha un paràgraf que - tret de la processó i del castell de focs (que sí que es feia no fa pas tants anys) -  explica molt bé els actes de la nostra festa, però també de la resta de festes majors d’arreu del Principat.

Alegria, que és Festa Major. 
Alegria, perquè el nostre Sant és el millor. 
Alegria, que és Festa Major. 
Al matí tenim passada, missa, les sardanes 
i havent dinat, migdiada, processó, 
concert, castell de focs i ball a l'envelat.

Totes aquestes activitats que conformen el programa d’actes de la Festa Major de Ponts 2018 han estat preparades amb voluntat i entusiasme per part de les diferents associacions i entitats de la nostra vila, de manera conjunta amb la Regidoria de Cultura, la Comissió de Festes i totes aquelles persones que de manera altruista ajuden a confeccionar aquest programa. Moltes gràcies a tots!

Amb l’alegria característica que ens transmet la Trinca amb aquesta cançó, us desitjo a totes i a tots que gaudiu al màxim de la nostra festa! Alegria, que és Festa Major!

Bona Festa Major 2018!

Ma Alba Basomba Gili

Alcaldessa de Ponts