Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

NOTA INFORMATIVA AVERIA DEP - PONT DE TOTS SANTS 2022

NOTA INFORMATIVA AVERIA PONT DE TOTS SANTS 2022 – DEP (Empresa Municipal de Distribució d’Energia Elèctrica de Ponts)

Aquesta breu nota informativa és per donar explicacions a tots els veïns i veïnes de la nostra vila sobre l’averia que vam patir a un dels tres centres transformadors de que disposa l’Empresa Municipal de Distribució d’Energia Elèctrica de Ponts (DEP) el passat cap de setmana.

L’averia es va produir el divendres 28 d’octubre a la tarda quan tots els abonats del centre de transformació de la carretera de la Seu es van quedar sense llum. Un cop avisada l’empresa que fa el manteniment de xarxa es va procedir a canviar dos fusibles que s’havien cremat i el servei es va recuperar. Aquest tipus d’averies poden tenir el seu origen en sobretensions de xarxa i es va pensar que s’havia tractat d’un problema puntual.

Malauradament el problema es va tornar a repetir el diumenge dia 30 d’octubre i llavors ja es va començar a sospitar que podria ser problema del transformador, un equip vell de més de 30 anys. Es va fer una primera valoració i es va comprovar que les mesures d’aïllament eren irregulars i es va començar a treballar en la possibilitat de canviar-lo. El dilluns dia 31 d’octubre es va tornar a produir una pèrdua de força i llavors es va prendre la decisió definitiva de substituir el transformador el més ràpid possible per un de nou. Per poder passar el pont de Tots Sants es va instal·lar el mateix dilluns un grup electrogen que va permetre mantenir el servir fins el dimecres dia 2 de novembre quan es va procedir a substituir el transformador.

La inversió total feta per la DEP en el nou transformador, la instal·lació del grup electrogen i la feina de l’empresa de manteniment és d’uns 35.000€ aproximadament. Al mateix temps s’han identificat una sèrie d’accions de millorar a l’hora de gestionar les averies que ens permetin reduir el temps de resposta de forma significativa i que esperem posar en marxar a curt i mig termini.

Finalment, volem demanar disculpes per l’afectació causada tant a particulars com a empreses, tot posant de manifest el compromís absolut de la DEP per una xarxa i un servei de qualitat.

DEP_Ponts_logo-01.jpg