Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Projecte "Treball als Barris": Ajuts a l’ocupació per a residents de barris en rehabilitació

“Treball als Barris” és una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya paral.lela a la Llei de Barris, que cada any destina una gran inversió a la rehabilitació dels barris acollits dins d’aquesta llei, per tal de promoure accions per millorar les condicions i la qualitat de vida de la seva gent.

Sovint, quan es parla de regeneració urbana ens ve a la ment la transformació d’un espai físic, però els veritables protagonistes són sempre les persones. La cohesió dels barris és sinònim d’equilibri territorial i social, de normalització i d’igualtat d’oportunitats.

Dins d’aquest projecte l’Ajuntament de Ponts ha rebut per aquest primer semestre del 2009 subvencions pel programa d’experienciació laboral, que consisteix en la contractació de persones treballadores en situació d’atur per a la realització d’obres o serveis d’interès general i social programats en el marc del projecte integral del barri, amb la finalitat de permetre adquirir o milllorar determinades competències tècniques als participants.

Concretament s’ha pogut contractar a quatre persones –dues dones per la neteja d’immobles d’ús públic i comunitari i dos homes pel manteniment medioambiental-. El Servei d’Ocupació de Catalunya financia el 100% dels costos salarials d’aquests treballadors i fins a un 80% del cost de la renovació del contracte de directora d’aquest Pla Ocupacional per segon any consecutiu.

Tanmateix, i dins d’aquests ajuts, el Pla de Barris de Ponts ha aconseguit una altra subvenció per dur a terme una campanya de promoció, difusió i comunicació dels projectes i les actuacions incloses en el barri objecte d’intervenció. L’objectiu d’aquesta campanya és la difusió de les accions que es fan dins d’aquest pla d’intervenció integral al nucli antic de Ponts per motivar i implicar els veïns en el projecte.