Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

ALBA VENTURA

Alba Ventura.jpg

ALBA VENTURA, piano · Concert extraordinari en col·laboració amb la Càtedra Cervera Emili Pujol 

Divendres 19 de juliol a les 22 hores

Des d’una hora abans, servei de bar a càrrec de l’Apagallums (també hi haurà servei un cop acabada l’actuació)

Interior de la col·legiata de Sant Pere de Ponts

La reconeguda concertista Alba Ventura, professora aquest 2024 del Curs Internacional de Música de Cervera, oferirà un concert prescrit per la Càtedra Cervera Emili Pujol que ens permetrà gaudir d’una de les pianista més reconegudes del moment. Ventura actuarà en un espai únic i d’una acústica excepcional per a un concert a piano solo com és l’interior de la col·legiata mil·lenària. Una nit del tot imperdible. 

BIOGRAFIA DE L’ARTISTA

Nascuda a Barcelona, Alba Ventura va debutar com a solista a l’edat de tretze anys juntament amb l’orquestra de Cadaqués i Sir N. Marriner a San Sebastian i a l’Auditorio Nacional de Música a Madrid. Des de llavors la seva carrera com a solista no ha parat de créixer amb invitacions d’auditoris com el Wigmore Hall, el Barbican i l’Església de St. Martin in the Fields, Concertgebouw d'Amsterdam, Musikverein, Cité de la Musique de París i la Sala Svetlanovsky de Moscú entre d’altres, havent tocat a més a les principals sales espanyoles. La seva activitat internacional també l’ha portada a actuar als Estats Units, Colòmbia, Argentina, Nova Zelanda i la Xina. Ha estat dirigida per personalitats com Antonini, Harth-Bedoya, Hogwood, Mas, Pons, Oue, Ros Marbà i Vásáry i ha col·laborat amb importants orquestres com la Philharmonia i Hallé, London Mozart Players, Filharmònica Nacional d'Hongria, la Simfònica Nacional Txeca i les principals orquestres espanyoles.

Alba Ventura és, a més, una devota música de cambra i ha col·laborat, entre d’altres, amb els quartets Brodsky, Takacs i Casals; els violinistes Boris Belkin, Gordan Nikolic, Leticia Moreno, Tai Murray i Lina Tur Bonet; la violinista Isabel Villanueva, i els violoncel·listes David Cohen i Astrig Siranossian. D’entre les distincions rebudes cal destacar el Queen Elizabeth Rosebowl, entregat pel Príncep de Gal·les, el triomf a les audicions internacionals del Young Concert Artist Trust (YCAT), la seva inclusió en el programa Rising Stars que promou ECHO (European Concert Halls Organisation), el Premi IMPULSA de la Fundació Príncep de Girona i la Medalla Albéniz de la Fundació Isaac Albéniz.


El seu anterior disc, Études, és una selecció de vint estudis des de Czerny a Rautavaara i va tenir una gran acollida per part del públic i la crítica. Al 2019 Alba Ventura va emprendre la gravació de la integral de les Sonates per a piano de Mozart. Alba Ventura és professora al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Preu: 15€

Venta d'entrades: https://entrapol.is/nujLo