Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

SAGETA DE FOC

Sageta de foc.jpg

SAGETA DE FOC · Espectacle amb motiu de l’Any Joan Salvat-Papasseit

Producció Barcelona Poesia i Mil·lenari de Sant Pere de Ponts 

A l’interior de la col·legiata de Sant Pere de Ponts

Un espectacle de dibuix i música en directe i, és clar, amb la paraula poètica de Salvat-Papasseit com a fil conductor. La seva és la figura del poeta visual per excel·lència, com també de l’avantguarda a Catalunya, inspirada en els moviments europeus però falcada en una realitat sociocultural concreta. El motiu? Salvat-Papasseit era incapaç de separar l'avantguarda del compromís social. En la seva obra hi trobem preocupació per la comunitat, denúncia, decepció i compromís. 

Aquest espectacle performatiu es val dels traços creats per Joma per reblar la poesia de Salvat-Papasseit d’una manera sinuosa, quan cal, i abrupta, molt intensa, si és necessari. Al recitat dels poemes i les projeccions s’hi suma la reivindicació d’un patrimoni musical català absolutament rellevant, encara massa desconegut per poc interpretat, tot i atresorar una qualitat inqüestionable. I com fa la poesia de Salvat-Papasseit, que transcendeix les barreres entre disciplines, també ho fa la música que interpreta la flautista Elisabet Franch fent dialogar d’una manera orgànica les composicions d’autoria catalana amb les de la tradició universal.

Els dibuixos i projeccions de Joma, la paraula recitada i la música que interpretarà, en directe, Franch protagonitzen una creació a temps real que pivota a mig camí entre allò fixat i perenne i la fugacitat del moment. 

ARTISTES 

Veu recitada, Anna Maluquer

Dibuixos, projeccions i direcció artística, Joma

Intèrpret musical, Elisabet Franch, flauta

Músiques originals de Robert Gerhard, Joaquim Homs i Claude Debussy, entre d’altres

Preu: 10€
Venta entrades: https://entrapol.is/EleDe