Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ajuntament de Ponts

PONTS, molt més que “Parada i Fonda”

Solés.jpg

Solés Carabasa Closa

Alcaldessa de Ponts

 Ponts, a la cruïlla del mig Segre, és un poble d’entrada al Prepirineu de Lleida i lloc històric de parada i fonda en la ruta Barcelona – Andorra. Amb una població d’aproximadament 3.000 habitants, Ponts ostenta la capitalitat de la no reconeguda comarca del Mig Segre i compta amb tots els serveis necessaris per donar cobertura i satisfacció a les necessitats de la seva població i dels municipis veïns.

Enclavat en un encreuament de carreteres i enmig del Llobregós i el Segre, el municipi de Ponts disposa de paratges naturals idíl·lics, en una combinació perfecta entre aigua i muntanya, que ofereix al visitant la possibilitat d’efectuar activitats culturals com la visita a la Col·legiata de Sant Pere de Ponts (s. XI), Santa Cecília de Torreblanca (s. XI - església circular més petita de Catalunya), retaule del Roser (s. XVII – Església de Santa Maria), o a una de les obres hidràuliques més importants efectuades a les terres de Lleida com és la presa del Canal d’Urgell (El Tossal), així com també dur a terme activitats esportives aquàtiques, com el piragüisme o la pesca, o gaudir del paisatge a través de pràctiques en la natura, com el senderisme o rutes amb bicicleta, tant de gravel com de BTT.

Pel que fa a la tradició i a la gastronomia, el dimarts de Carnaval celebrem Lo Ranxo, la nostra festa per excel·lència, la qual és sinònim de fred, de calderes, de foc, d’aromes, d’escudella... una festa centenària en la qual es reparteixen més de 10.000 racions del nostre preuat menjar. Si vols balls tradicionals, al juny la Festa del Roser, amb el Toc d’Albada, el Rosari de l’Aurora, la cercavila amb les majorales, els gegants i els infants i la dansa del Ballet de Déu, una festa que és símbol d’història i de folklore popular. Per últim, el 14 de setembre celebrem la festa mare, la nostra Festa Major.   


I per saber i descobrir molt més del nostre poble i del nostre entorn, et convidem a visitar Ponts!