Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Antics oficis al poble

L'historiador pontsicà Manel Gabriel deia1 " Saber qui érem i d'on hem vingut és un requisit essencial per gaudir d'un present estable i ple. El coneixement del propi passat no ha de ser -no pot ser- del tot precís, però sí que ha de ser substancial i segur de si mateix. Els que no han obtingut un coneixement semblant tendeixen a confondre el passat amb el present.

Familiaritzar-nos amb el record dels nostres avantpassats, rememorar les etapes i les escenes que van marcar la nostra infantesa i joventut i la vida dels nostres progenitors no són mers passatemps d'aficionat a les coses antigues, sinó components essencials de nostra personalitat.

Rogeli Pedró i Fontanet nascut a Ponts, ha dedicat bona part de la seva vida a l'estudi i recerca del patrimoni etnològic santcugatenc i pontsicà.

El 2022 va publicar Antics oficis, feines i eines dels pontsicans, en reconeixement a tots aquells que en els diferents oficis en què treballaren, dedicant-li el seu esforç de sol a sol, van propiciar que generacions futures les poguessin desenvolupar amb els coneixements necessaris per a esdevenir fonamentals en el progrés del nostre país.

Editat per l'Associació Cultural Portaveu de Ponts el podeu comprar en línia.

portada-Oficis-BO.jpg